گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند
گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

مطالب علمی و پژوهشی در زمینه ورزش

مواد معدنی مهم بدن، مقدار مصرف توصیه شده روزانه

، منابع غذایی، اعمال بدنی عمده و عوارض کمبود و مصرف بیش از حد آنها

 

 

ماده معدنی

 

مقدار در افراد بزرگسال (گرم )

RDA

برای مرد و زن بزرگسال سالم    (19 تا 50 سال ) (میلی گرم )

 

 

منابع غذایی

 

 

اعمال بدنی عمده

 

 

کمبود

 

 

مصرف بیش از حد

کلسیم

1500

1200

1200

شیر،پنیر،سبزیجات سبزتیره ،بقولات خشک

تشکیل استخوان و دندان لخته شدن خون ،انتقال عصبی

بازماندن رشد بدن ،نرمی استخوان ،پوکی استخوان ،تشنج عضلانی

در انسان گزارش نشده

فسفر

860

1200

1200

شیر،پنیر،گوشت ،ماکیان ،حبوبات

تشکیل استخوان و دندان تعادل اسیدی –بازی

ضعف ، کاهش مواد معدنی استخوان ،از دست دادن کلسیم

سائیدگی فک (فک پوسیده )

سدیم

64

3300-1100

نمک معمولی

تعادل اسیدی –بازی

تعادل آب بدن،کارکرد عصبی

گرفتگی عضلات ،فقدان هیجان و تعادل روانی ،بی اشتهایی

فشار خون بالا

منیزیم

25

350

280

حبوبات کامل ،سبزیجات برگدارسبز

آنزیمهارا فعال می کند،درگیردر ساختن پروتئین

جلوگیری از رشد،اختلالات رفتاری ضعف ،تشنج

اسهال

آهن

4.5

10

15

تخم مرغ ،گوشت بی چربی ،بقولات ،حبوبات کامل ،سبزیجات برگدارسبز

تشکیل دهنده های هموگلوبین و آنزیمهای درگیردرسوخت وساز انرژی

کم خونی  کمبود آهن (ضعف ،کاهش مقاومت در برابر عفونت )

رسوب زیاد آهن التهاب کبدی

فلوئور

2.6

4-  5/1

آب آشامیدنی ،چای ، غذاهای دریایی

احتمالا در حفظ ساختار استخوان مهم است

پوسیدگی بیشتر دندان

خال زدن دندانها ،افزایش چگالی استخوان ،اختلالات نورولوژیک

روی

2

15

12

به وفور در غذاها موجود است

تشکیل دهنده آنزیمها ی در گیر در گوارش

جلوگیری از رشد،کوچکی غدد جنسی

تب ،تهوع ،استفراغ ،اسهال

مس

1

3- 5/1

 

گوشت ،آب آشامیدنی

تشکیل دهنده آنزیمهای همراه با سوخت و ساز آهن

کم خونی ،تغییرات استخوانی (بندرت در انسان )

حالت سوخت و ساز نادر (بیماری ویلسون )

سلنیوم

013/0

070/0

055/0

غذاهای دریایی ،گوشت ،حبوبات

اعمال در رابطه نزدیک باویتامین E

کم خونی (بندرت )

بی نظمی گوارشی ،تحریک و حساسیت ریه

ید

011/0

15/0

ماهی و خرچنگ دریایی ،لبنیات ،بسیاری ازسبزیجات

تشکیل دهنده هورمونهای تیروئیدی

گواتر (بزرگ شدن تیروئید)

مصرف بیش از حد سبب کاهش فعالیت تیروئید              می شود

مولیبدون

009/0

25/0-075/0

بقولات ،غلات ،گوشت دل و جگر

تشکیل دهنده برخی از آنزیمها

در انسان گزارش نشده

بازدارنده آنزیمها

کرم

006/0

25/0- 5 0/0

چربیها،روغنهای نباتی ،گوشت

شرکت در سوخت و ساز گلوکزوانرژی

آسیب رسانی به قابلیت سوخت و ساز گلوکز

بازدارنده آنزیمها آشکارشده در مشاغل :آسیب پوست و کلیه

آب

40000(60%وزن بدن )

1.5 لیتر در روز

غذاهای ناپخته ،مایعات ،آب آشامیدنی

انتقال مواد غذایی ،تنظیم حرارت بدن ،شرکت در واکنشهای بدن

تشنگی ،بی آبی بدن

سردرد،تهوع ،آماس ،فشار خون بالا

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد