گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند
گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

مطالب علمی و پژوهشی در زمینه ورزش

مـس

مس
مس فلزی است که به میزان کم مورد نیاز بدن است. هر چند میزان نیاز بسیار کم است، مس یک ماده غذایی اساسی است که به تولید هموگلوبین، جزء اصلی گلبول قرمز، کمک می کند. علاوه بر این در تولید انرژی و انواع کلاژن، بخش مهم استخوانها و بافتهای هم بند، مؤثر است. مس به عملکرد مناسب سیستم عصبی و حفظ رشته های عصبی کمک می کند.

ما همه اثرات مفید مس را نمی شناسیم. تحقیقات نشان داده است که مس سیستم ایمنی را تقویت و علایم تورم مفصل و سایر التهابها و علایم آلرژی را کم می کند. برخی افراد مبتلا به تورم مفصل النگو یا سایر تزیین های مسی می پوشند تا دردشان را کم کند. در صورت ابتلا به تورم مفصل با پزشک معالج خود در خصوص مصرف مس مشورت کنید.

مس در انواع غذاها وجود دارد. هر چند میزان نیاز بدن به مس بسیار کم است، احتمالاً بیشتر مردم آمریکا میزان کافی مس در رژیم غذایی خود ندارند. با این حال، تعداد بسیار کمی از افراد، مبتلا به کمبود مس درصد ایجاد بیماری میشود. بنابراین احتمالاً مصرف مکمل مس لازم نیست. میزان مس غذا را می توان با مصرف ماهی صدف و آجیل افزایش داد.

موارد استفاده

در موارد مصرف مس باید با پزشک معالج خود صحبت کنید. مس ممکن است در موارد زیر مفید باش: تورم مفصل، کم خونی، افزایش حساسیت به مواد شیمیایی، کلسترول بالا، آنوریسم (بیرون زدگی موضعی شریانی)، خستگی، آلرژی و زخم معده.

 
خانم های حامله بیشتر به مس نیاز دارند. مثل همیشه، در صورت حامله بودن قبل از مصرف هرگونه مکمل با پزشک معالجج خود مشورت کنید.

منابع غذایی

* مس در انواع منابع غذایی وجوددارد. بهترین منابع از این قرار است:

* غذاهای دریایی (به خصوص انواع میگو و ماهی های صدف)

* گوشت احشا (نظیر جگر، قلوه و دل)

* آجیل (نظیر قرص کمر، فندق، مخلوط، گردو، بادام، پسته)

* حبوبات (به خصوص عدس. لوبیا و بادام زمینی)

*شکلات (شکلات بو داده، شیرین نشده یا نیمه شیرین، کاکائو)

* غلات (نظیر پوسته سبوس، گندم خرد شده، سبوس کشمش)

* میوه و سبزی (نظیر میزه های خشک. قارچ. گوجه فرنگی، سیب زمینی، موز، انواع گریپ و آووکادو)

* ملاس

* فلفل سیاه

* یک منبع اضافی، آبی است که در لوله های مسی جریان دارد.

اشکال دیگر

مکمل مس اغلب به صورت ترکیب با سولفات، پیکولینات، گلوکونات و اسیدهای آمینه در دسترس است.

 نحو ه مصرف

میزان مصرف روزانه توصیه شده از سوی انجمن تحقیقات ملی آمریکا 3-1/5 میل گرم در روز جهت بزرگسالان است. در اطفال 11-2 سال 2/5-1/5 میلی گرم توصیه می شود. در اطفال زیر 2 سال توصیه نمی شود.

بهترین شیوه مصرف، مصرف کافی غذاهای حاوی مس است.

 در صورت مصرف مکمل مس باید روی هم مصرف کنید. باید 15-8 میلی گرم روی به ازای هر 1 میلی گرم مس مصرف کنید.

موارد احتیاط

لازم نیست میزان زیادی مس مصرف شود. باید قبل از مصرف مکمل مس با پزشک معالج مشورت کنید. مصرف خیلی زیاد مس موجب تهوع، استفراغ، درد معده، سردرد، گیجی، صعف و اسهال میشود. میزان خطرناک مس (مسمومیت با مس) بسیار نادر است. با این حال، موارد شدید ممکن است منجر به بیماری قلبی، زرد، اغما و حتی مرگ شود. باید از مصرف غذاهای اسیدی که در ظروف مسی نگه داری می شود، بپرهیزید.

تداخل های احتمالی

تعادل مس ممکن است با مصرف الکل، تخم مرغ، فروکتوز و مولیبدن بهم بخورد.
مصرف همزمان میزان زیاد کلسیم، آهن، منگنز، قلع، روی، ویتامین ب-6، ویتامین ث یا ضد اسیدها جذب کروم را مختل می کند.

نظرات 1 + ارسال نظر
پاورلیفتر پنج‌شنبه 31 خرداد‌ماه سال 1386 ساعت 17:53 http://www.lahijweb.blogsky.com

سلام .
مطلب فوق العاده مفید و روشی که در پیش گرفتین آموزنده ست .
ادامه بدین . ممنونم .

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد