با انتخاب و گنجاندن غذاهای زیر در الگوی غذایی روزانه خود میتوانید احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهید.
ـ فیبر غذایی: فیبر قسمتی از ساختمان سلول گیاهی است که دستگاه گوارش انسان قادر به هضم آن نمیباشد. فیبر به حرکت غذا در لوله گوارش و دفع ضایعات آن از بدن و در نتیجه حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک میکند. داشتن رژیمیکه میزان فیبر آن بالا و چربی آن پایین باشد، احتمال ابتلا به سرطان کولون و رکتوم را میکاهد. میزان مصرف فیبر در جوامع امریکایی 11 گرم در روز میباشد که به توصیه انستیتو بینالمللی سرطان NCI این میزان باید به 30 ـ 20 گرم در روز افزایش یابد. NCI مصرف بیش از 35 گرم فیبر در روز را توصیه نمیکند زیرا مصرف بیش از این میزان میتواند اثرات نامطلوبی به وجود آورد.
برای یافتن فیبر مورد نیاز، به جای مکملهای فیبری مصنوعی، از منابع غذایی غنی از فیبر استفاده کنید. به این منظور انواع نان ها، ماکارونیها و غلات تصفیه نشده را در رژیم خود بگنجانید. سعی کنید مصرف محصولاتی که از آردهای تصفیه شده ساخته میشوند را کم کنید.
سیب درختی، هلو، گلابی و حتی سیبزمینی را با پوست و محصولاتی که از آردهای تصفیه شده ساخته میشوند را کم مصرف کنید. لوبیا و نخود پخته منابع بسیار خوبی از فیبر هستند. غذاهای پرفیبر معمولا چربی پایینی دارند.
ـ در رژیم غذایی روزانه خود تا حد امکان از گوشتهای کم چرب استفاده کنید. قبل از این که گوشت را بپزید تمام چربیهای قابل رویت آن را جدا کنید و دور بریزید و اگر چربی باقی ماند، قبل از خوردن آن را جدا کنید. مصرف ماهی را افزایش دهید. گوشت سفید را به جای گوشت قرمز استفاده کرده و قبل از پخت، پوست و چربی آن را جدا کنید.
ـ میوهها و سبزیها را جایگزین تنقلات سرخشده و پرچرب کنید.
ـ به جای مواد لبنی پرچرب (شیر کامل، خامه، سرشیر و…) از محصولات لبنی کمچربی استفاده کنید. این گروه از مواد غذایی منابع خوبی از پروتئین، ویتامینها و مینرالها (مواد معدنی) به ویژه کلسیم هستند که برای حفظ سلامت فرد مفید میباشند.
ـ مصرف غذاهای حاوی ویتامینA ، بتاکاروتن و ویتامینC احتمال ابتلا به سرطانها را کاهش میدهند. میوهها و سبزیهای زیادی وجود دارند که دارای مواد فوق میباشند. سعی کنید در رژیم غذایی روزانه خود از سبزیهای برگی شکل سبز تیره، زرد و نارنجی و میوهها بویژه مرکبات استفاده کنید.
ـ سبزیهای خانواده کلم اغلب کاهش دهنده احتمال ابتلا به انواع سرطانها هستند. این سبزیها منابع خوبی از فیبر، ویتامینها و مینرالها میباشند. از این خانواده میتوان به کلم چینی، کلم بروکلی، کلم بروکسل، کلم پیچ، گلکلم و کلمقمری اشاره کرد