گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند
گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

مطالب علمی و پژوهشی در زمینه ورزش

تعادل چربى هاى خوب باعث کاهش کلسترول خون مى شود

به گفته پژوهشگران ایجاد تعادل میان دو نوع سالم چربى غذایى عامل مهمى در کاهش کلسترول خون است.در یک بررسى بر روى گروهى از زنان و مردان پژوهشگران دریافتند یک رژیم غذایى غنى از نوع جدیدى از روغن آفتابگردان _ که داراى غلظت هاى بالاى هر دوى چربى هاى «چند اشباع نشده» و «تک اشباع نشده» - بود نسبت به روغن زیتون که غنى از چربى «تک اشباع نشده» است اثر بیشترى در کاهش میزان کسترول بد (LDL) دارد.این یافته ها به گفته دانشمندان بر اهمیت جایگزین کردن چربى هاى اشباع شده در رژیم غذایى با مخلوط متعادلى از چربى هاى تک اشباع نشده و چند اشباع نشده تاکید دارد.چربى هاى اشباع شده در فرآورده هاى حیوانى از جمله گوشت و لبنیات پرچربى موجودند. چربى اشباع نشده در روغن هاى گیاهى، میوه هاى مغز دار و خشکبار و روغن  ماهى یافت مى شوند. میزان غلظت دو نوع چربى تک اشباع نشده و چند اشباع نشده در فرآورده  هاى گیاهى متفاوت است. روغن زیتون غنى از چربى هاى تک اشباع نشده است، در حالى که چربى هاى چنداشباع نشده آن نسبت به روغن کانولا و آفتابگردان کمتر است. یک مشکل دیگر چربى هاى ترانس است که در ضمن فرایند هیدروژنه کردن روغن هاى گیاهى براى جامد کردن و ایجاد مقاومت در آنها در فرایند پختن به وجود مى آیند. چربى هاى ترانس که در بسیارى از غذا هاى پخته شده در بازار، غذا هاى آماده، مارگارین هاى جامد و... وجود دارند کلسترول بد (LDL) را افزایش مى دهند.

منبع : رویترز

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد