غلات ) را تشکیل می دهد که در بدن هضم و جذب نمی شود . دو نوع فیبر غذایی
وجود دارد : محلول که به هنگام مخلوط شدن با مایعات به حالت ژل در می آید و
نامحلول که به حالت ژل در نمی آید .
چگونه فیبر بیشتری مصرف کنیم ؟
برای دریافت میزان کافی فیبر در رژیم غذایی خود می توانید از هرم راهنمای تغذیه ای
زیر پیروی کنید . این توصیه ها عبارتند از : مصرف روزانه ٢ تا ٤ نوبت غذایی از
میوه جات ، ٣ تا ٥ نوبت از سبزیجات و ٦تا ١١ نوبت ازحبوبات و غلات _روزتان را با
مصرف غذاهای واجد غلات که حداقل دارای ٥ گرم (تقریباً یک قاشق ) در هر نوبت
غذایی می باشد ، شروع کنید .
_ تا آنجایی که امکان دارد از سبزیجات خام استفاده کنید ، چرا که پخت غذا ، از
فیبرهای آن می کاهد .
_ میوه جات (از قبیل سیب و گلابی ) و صیفی جات را با پوست مصرف کنید . زیرا
فیبر به مقدار فراوان درپوست اینها وجود دارد .
_به سوپ و خورا ک و سالاد ، لوبیا و نخود سبز بیافزایید .
_همراه با غذا و در بین وعده های غذایی از میوه جات خام و تازه استفاده کنید .
_میزان فیبر مواد غذایی مختلف را از روی برچسب آنها بخوانید .
فیبر چه می کند ؟
فیبرهای محلول و نامحلول ، جزء مهمی از رژیم غذایی سالم می باشند ، زیرا به
فعالیت طبیعی و منظم دستگاه گوارش کمک می کنند . بعلاوه فیبرهای محلول
به خصوص به همراه رژیم های غذایی کم کلسترول و دارای مقادیر اندک چربیهای
اشباع شده ، خطر سرطانهای دستگاه گوارش ، دیابت و اختلالات گوارشی و
بیماریهای قلبی را می کاهند .
غذاهای حاوی فیبرهای محلول شامل سبوس جو ، بلغور ، باقلا ، لوبیا ، نخود سبز ، سبوس برنج ؛ جو و مرکبات هستند .
غذاهای حاوی مقادیر بالای فیبرهای نامحلول عبارتند از : نان گندم سبوس دار ، غذای صبحانه تهیه شده از گندم ، سبوس گندم دار ، چاودار ، شلتوک ، جو ، کلم ، هویج و گل کلم .
افزودن فیبر بیشتر به رژیم غذائی :احتمالاً قبلاً شنیده اید که بیشتر فیبر بخورید .