گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند
گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

مطالب علمی و پژوهشی در زمینه ورزش

مراحل سنتزکربوهیدرات(قند)

گیاهان سبز می توانند انرژی تابشی را از خورشید بگیرند و آن را به صورت انرژی شیمیایی در خود ذخیره کنند . این عمل فتوسنتز نام دارد و برای ادامه حیات گیاهان ضروری است . گیاه دی اکسی کربن را از هوا ، و آب را از خاک می گیرد و آنها را در حضور کلرفیل و مواد رنگی گیاهی حاوی منگنز با یکدیگر ترکیب می کند تا کربوهیدرات انرژی زا را به صورت قند یا نشاسته تشکیل دهد . در بعضی گیاهان مانند سیب زمینی ، گندم ،و برنج ، کربوهیدرات به شکل نشاسته است و در دیگر گیاهان از قبیل نخود فرنگی شیرین ، موز، گیلاس و چغندر قند به صورت قند می باشد و در نخود و ذرت ، کربوهیدرات ابتدا به صورت قند ذخیره می شود و پس از اینکه کاملا رسیدند ، قند تبدیل به نشاسته می شود . به همین علت است که ریشه هویج هر چه بزرگ تر می شود شیرینی آن کمتر می گردد . اما وضعیت میوه هایی مانند موز سیب و گلابی برعکس است زیرا آنها ضمن اینکه می رسند نشاسته شان تبدیل به قند می شود . صرف نظر از حالت و محل ذخیره کربوهیدرات ؛ ریشه،برگ ، دانه یا میوه گیاهان نمایانگر ذخیره انرژی برای گیاه است .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد