برای مشخص کردن عواملی که سبب بروز تصلب شرایین می شود ، بررسی هایی انجام گرفته است . این بیماری در آمریکا سبب مرگ و میر بسیاری بوده است . تحقیقات نشان می دهد که نوع و مقدار کربوهیدرات از عوامل مهم غذایی این بیماری است با اینکه در این مورد شواهد قطعی در دست نیست ، ولی چنین به نظر می رسد که مصرف مقادیر زیادی از ساکارز به این دلیل که گلیسریدهای خون را بالا می برد با افزایش وقوع این بیماری ارتباط دارد .
البته خصوصیات ژنتیکی در ابتلای به این بیماری موثر است . برای اثبات این مطلب که آیا مقدار قند ساده موجود در غذای امریکاییها بر لیپید خون تاثیر دارد یا خیر، هنوز شواهد کافی در دست نیست .