گروه تربیت بدنی وعلوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

مطالب علمی و پژوهشی در زمینه ورزش

عناوین یادداشت‌ها 

  • خواص فیزیکی چربی ها (25 شهریور 1386 18:21)
    چربی ها در آب حل نمی شوند ولی در حلال هایی مانند اتر ، بنزن و کلروفرم حل می گردند. چگالی چربی ها از آب کمتر است به همین دلیل آنها بر سطح آب باقی می مانند. در چربی های امولسیونه شده ، مولکولهای چربی توسط مواد امولسیون کننده بخوبی از هم پراکنده و جدا می شوند . این مواد از اتصال آنها با یکدیگر و تشکیل و مولکول بزرگتر نیز...
  • ترکیبات وابسته به چربی ها (24 شهریور 1386 10:54)
    چند ترکیب غذایی دیگر نیز که اعمال متابولیکی مهمی بر عهده دارند به لیپیدها نسبت داده شده اند .فسفولیپیدها چربی هایی هستند که در آنها یک فسفات و یک ماده ازت دار جانشین یک اسیدچرب شده است . فسفولیپیدها به عنوان امولسیون کننده های طبیعی عمل می کنند . از مشهورترین آنها لیستین است که در آن کولین قسمت ازت دار آن است . اخیرا...
  • فضیلت اعمال مستحبى ماه رمضان (21 شهریور 1386 22:07)
    - دعا و استغفار قال على بن ابیطالب(ع): علیکم فى شهر رمضان بکثرة استغفار و الدعاء فاما الدعا فیدفع عنکم به البلاء و اما الاستغفار فتمحى به ذنوبکم. (1) ترجمه: على بن ابى طالب(ع) فرمود: بر شما باد در ماه رمضان به استغفار و دعاى زیاد. اما دعاهاى شما دافع بلا از شماست. و اما استغفار شما از بین برنده گناهان است. توضیح: از...
  • فرا رسیدن ماه مبارک رمضان مبارکباد (21 شهریور 1386 22:06)
    خطبه پیامبر(ص) در روز آخر شعبان سلمان فارسى رحمه الله فرمود: «خطبنا رسول الله صلى الله علیه و آله فى آخر یوم من شعبان، فقال یا ایها الناس قد اظلکم شهر عظیم مبارک، شهر فیه لیلة خیر من الف شهر، جعل الله صیامه فریضة و قیام لیله تطوعا، من تقرب فیه بنافلة من الخیر کان کمن ادى فریضة فیما سواه، و هو شهر الصبر، و الصبر ثوابه،...
  • جواد نکونام و سید مهدی صالحی نامزد بازیکن سال آسیا شدند (21 شهریور 1386 12:56)
    کوالالامپور – جواد نکونام و سید مهدی صالحی نامزد ایرانی بهترین بازیکن سال فوتبال آسیا شدند. در لیست 33 نفره نامزد های بهترین بازیکن سال آسیا جواد نکونام بازیکن موفق تیم ملی ایران در جام ملت های آسیا و سید مهدی صالحی که با سپاهان در لیگ قهرمانان آسیا خوش درخشید در کنار نام های برتر فوتبال قاره قرار گرفتند. یونس محمود...
  • طبقه بندی چربی ها (21 شهریور 1386 12:53)
    چربی ها را غالبا برحسب اشباع یا غیر اشباع بودن و درجه غیر اشبع اسید چرب موجود در آنها دسته بندی می کنند . البته این عبارات فقط نسبی است . زیرا تری گلیسریدی که کاملا اشباع یا کاملا غیر اشباع باشد بسیار کم یافت می شود . اختصاص دادن ، نام چربی های اشباع برای روغن های حیوانی و چربی های غیر اشباع برای چربی های گیاهی نیز یک...
  • ساختمان شیمیا یی لیپیدها (21 شهریور 1386 12:52)
    لیپیدها با اینکه مانند کربو هیدراتها از عنا صر کربن ، هیدرو ژن و اکسیژنتشکیل شده اند ، ولی چون تعداد اکسیژن آن در مقایسه با هیدروژن و کربن کمتر است ،‌از این نظر با کربو هیدراتها تفا وت دارند . این بدان معناست که در اثر اکسیداسیون چربی موجود در غذا ، تعداد کمتری کربن و هیدروژن اکسیده می شوند در نتیجه وقتی که این عناصر...
  • چربی ها یا لیپیدها انرژی زاترین مواد (21 شهریور 1386 12:50)
    لیپیدها ، انرژی زا ترین موادی هستند که همه در رژیم غذایی آن را می شنا سند . عبارت چربی معمولاً بیشتر اغز لیپید که صحیح تر است به کار می رود . ولی هر دو عبارت برای شنا سایی چربی ها و روغن ها موجود در غذا استفاده می شوند . چربیهای مرئی ،مانند ، کره ، مارگارین ، چربی گیاهان و چربی گوشت حدود 40 %از چربی غذاهای مصرفی در...
  • تبلیغ روغن جامد را متوقف کنید (21 شهریور 1386 12:50)
    آقاجان! لطفا روغن جامد تبلیغ نکنید. این را دکتر اکبری، معاون سلامت وزارت بهداشت خطاب به انجمن صنفی‌صنایع روغن گفته است.(البته نقل به مضون است. لحن دکتر با جمله فوق اندکی متفاوت بوده است) هفته گذشته دکتر اکبری با بیان این که انجمن صنفی صنایع تولید کننده روغن با ایجاد انگیزه و توجیه مدیران شرکت‌های عضو می‌تواند گام‌های...
  • مایونز رژیمی برای چاق‌ها (21 شهریور 1386 12:49)
    دکتر کیمیاگر، معتقد است : < مصرف سس‌های رژیمی، به دلیل کاهش 50 درصدی چربی در این محصولات می تواند تا حدودی کالری اضافی را که موجب چاقی می‌گردد، کاهش دهد. افزودن ماست به سس مایونز معمولی به نسبت‌مساوی 50( به )50 هم همین اثر را دارد .> در کارخانجات تولیدکننده این سس، به منظور کاهش چربی در فرمولاسیون سس های رژیمی...
  • سس مایونز (21 شهریور 1386 12:48)
    از 250 سال پیش که سس مایونز ساخته شد،تا امروز انواع و اقسام سس ساخته شده اما هنوز هم سس مایونز، پرمصرف ترین است به عقیده پژوهشگران، مصرف سس مایونز در دوران قاعدگی خانم‌ها، درد ناشی از آن را در روزهای اولیه این سیکل کاهش می‌دهد . سارا حسنلو < لطفا برای من سس نریزید. دیگه سس نمی‌خورم، جوش می‌زنم. از این به بعد، به...
  • روغن زیتون - LUBRICANT OLIVE (21 شهریور 1386 12:47)
    روغن زیتون به نام روغن زیبایی شناخته شده است زیرا موجب حفظ خاصیت ارتجاعی و انعطاف پوست شده و در رفع خشکی پوست بسیار مفید است . چندی پیش، خبری با عنوان < راز طول عمر کشف شد > توسط خبرگزاری بی.بی.سی منتشر شد، در این خبر، 4 عامل به‌عنوان راز طولانی شدن طول عمر نام برده شده بود که یکی از این عوامل، پیروی از رژیم...
  • چربیها (مبانی تغذیه) - گاما لیـنولنیک اسید (21 شهریور 1386 12:43)
    گاما- لینولنیک اسید گاما- لینولنیک اسید ( GLA ) یک اسید چرب ضروری است که به طور عمده از روغن های گیاهی به دست می آید. اسید لینولئیک که در روغن های خوراکی و غذای به عمل آمده یافت می شود در بدن به GLA تبدیل می شود. مکمل های GLA ، که از لینولئیک اسید نیز به دست می آیند به صورت روغن گل مغربی، روغن تخم "بلاک کورانت"، روغن...
  • چربیها (مبانی تغذیه) - دی هیدرواپی آندروسترون (DHEA) (21 شهریور 1386 12:42)
    دی هیدرواپی آندروسترون ( DHEA ) دی هیدرواپی آندروسترون ( DHEA ) فراوان ترین هورمون مردانه (آندروژن) است که غدد فوق کلیه و تا حدی تخمدانها و بیضه ها تشرح می کنند. این ماده پیش ساز سایر هورمونها نظیر تستوسترون و استروژن است. حداکثر میزان آن در سن 25 سالگی وجود دارد. در سن 80 سالگی، سطح DHEA به 20-10 درصد حداکثر می رسد....
  • چربیها (مبانی تغذیه) - آلفالیپوییک اسید (21 شهریور 1386 12:41)
    آلفالیپوییک اسید آلفا لیپوییک اسید یک ضد اکسید کننده است که به عنوان ماده ای قوی فرایند پیری را کند و با بیماریها مبارزه می کند. ضد اکسید کننده های رایج عبارت است از ویتامین آ، سی و ای. ضد اکسید کننده ها با حمله به رایدکالهای آزاد عمل می کنند. رادیکالها یا ریشه های آزاد فضولاتی هستند که در اثر تبدیل غذا به انرژی به...
  • چربیها (مبانی تغذیه) - آلـفا لینولنیک اسید (21 شهریور 1386 12:39)
    آلفا لینولنیک اسید ( ALA ) آلفا لینولنیک اسید یک اسید چرب ضروری دارای منشأ گیاهی است. این ماده یک مغذی اساسی است، یعنی بدن انسان به آن نیاز دارد. آ-ال-آ به عنوان یک منبع انرژی در بدن مصرف میشود و به عنوان یک ماده مادر نسبت به اسیدهای چرب امگا-3 عمل می کند. اسیدهای چرب امگا-3، فشارخون، انعقاد خون، ضربان قلب، استاع عروق...
  • فراخوان دومین هم اندیشی بین المللی آموزش المپیک- 4-5 اسفند (20 شهریور 1386 13:43)
    آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک دومین هم اندیشی بین المللی آموزش المپیک (المپیک پداگوژی) را با هدف تبیین مبانی فکری آموزش المپیک و پارالمپیک و چگونگی توسعه آن و ایجاد زمینه مناسب جهت ارائه دیدگاه های اندیشمندان و صاحب نظران را برگزار نماید. محور های هم اندیشی : 1-آموزش المپیزم وارزش های اخلاقی 2-آموزش المپیزم و مدارس...
  • شصتمین سال تاسیس کمیته ملی المپیک ایران گرامی باد (20 شهریور 1386 13:40)
    کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی ایران سازمانی است مستقل، غیر انتفاعی، دارای استقلال مالی و دور از هرگونه گرایش های نژادی، مذهبی، سیاسی... کمیته ملی المپیک بر اساس اصول مندرج در منشور المپیک، به منظور توسعه ورزش، تذبیت نیروی جوان، حمایت از نهضت المپیک، رونق بخشیدن رشته های ورزشی و برنامه بازی های المپک و آسیایی، همچنین...
  • برگزاری نخستین کنگره علمی گردشگری ورزشی (20 شهریور 1386 13:38)
    از سوی کمیسیون توریسم ورزشی کمیته ملی المپیک نخستین کنگره علمی گردشگری ورزشی برگزار خواهد شد . این کنگره به منظور جمع آوری منابع علمی گردشگری ورزشی و به کارگیری آنها در دوره های آموزشی توریسم ورزشی تشکیل خواهد شد . کورش مجتبوی ، دبیر کمیسیون توریسم ورزشی کمیته ملی المپیک اعلام کرد : « مشکلی که اکنون دامنگیر توریسم...
  • اساس نامه فدراسیون فوتبال (2) (19 شهریور 1386 09:38)
    فصل سوم ماده 12 اعضا 1- کلیه هیئت ها، باشگاهها، انجمن ها، لیگ ها، کانونها، ورزشکاران، مربیان، داوران و پیشکسوتان فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی در سراسر کشور که علاقمند به آن می باشند، می توانند به عضویت فدراسیون پذیرفته شوند. 2- اشخاص حقیقی و حقوقی باید درخواست عضویت خود را به فدراسیون ارائه نمایند. ماده 13 پذیرش،...
  • اساس نامه فدراسیون فوتبال (1) (19 شهریور 1386 09:37)
    بالاخره این هم اساسنانه فدراسیون پر طرفدار فوتبال ! اساس نامه فدراسیون فوتبال ایران منتشر شد. به گزارش سایت تبیان، اساس نامه فدراسیون فوتبال که از سوی هیأت رئیسه انتقالی تدوین و فروردین ماه 86 به تصویب رسید، شامل 8 فصل و 82 ماده است. این اساس نامه از سوی فدراسیون فوتبال به صورت کتابچه ای منتشر شده است. سرویس ورزشی...
  • چگونه بوی بد بدن را از بین ببریم ؟ (19 شهریور 1386 09:30)
    بدن بیشتر افراد با حمام نکردن به قدر کافی ، بو می گیرد. وقتی قطره عرق به سطح پوست تمیز می رسد، در ابتدا بو نمی دهد ولی بعد از اینکه باکتری ها یا قارچ های موجود در سطح پوست، چربی های عرق را تجزیه کردند، عرق بو می گیرد. بیشتر غدد عرق، چربی ندارند ولی غدد عرق اطراف سینه ها، اندام های جنسی و زیر بغل، عرقی تولید می کنند که...
  • چرا عرق می‌کنیم؟ (19 شهریور 1386 09:28)
    در روزگار کولرهای گازی، هنوز پیچیده‌‌ترین سیستم خنک ‌کننده در دنیا بر مبنای عرق کار می‌کند. حدود یک دهه پیش، وقتی بحث لایه ازن و سوراخ‌های آن موضوع روز بود، CFC (یک نوع گاز گلخانه ای) به‌عنوان یکی از دشمنان اصلی این لایه معرفی می‌شد. تا آن زمان از این گاز به عنوان خنک‌کننده در بیشتر سیستم‌های سرمایشی مثل یخچال‌ها و...
  • عوامل مؤثر بر میزان عرق کردن (19 شهریور 1386 09:25)
    میزان تعریق آدم‌های مختلف می‌تواند بسیار متفاوت باشد. عواملی مانند سن، نژاد، جنسیت، وزن و شکل بدن در الگوی عرق‌کردن مؤثر هستند. به ‌طور معمول یک انسان بیش از 2 میلیون غده عرق‌ساز دارد، اما در بعضی افراد، این عدد به 4 برابر هم می‌رسد. مردها معمولا بیشتر از زن‌ها در مقابل تغییرات دمایی مقاوم هستند، اما نه برای همیشه. از...
  • صبحانه وکودک (19 شهریور 1386 09:07)
    اما اگر با وجود نشان دادن یک الگوی خوب ، هنوز کودک شما از خوردن صبحانه امتناع می کند، می توانید از راه حل های زیر استفاده کنید: 1 - صبحانه را برای کودک جذاب کنید. سعی کنید زمان کافی را برای یک صبحانه مفرح در نظر بگیرید. صبحانه نباید صرفا موقعیتی باشد که موادغذایی را به زور فرو دهید. به عنوان مثال کودکان خردسال از این...
  • صبحانه Breakfast (19 شهریور 1386 09:06)
    تعریف صبحانه ، وعده غذایی سبکی است که معمولاً، همانطور که از نامش پیداست، صبح هنگام و پس از بیدار شدن از خواب آن را می خورند. در نقاط مختلف دنیا از موادغذایی متفاوتی برای صبحانه استفاده می کنند؛ نان، در همه جای دنیا جزء لاینفک صبحانه می باشد. معمولاً انواع نان به همراه پنیر،تخم مرغ، کره ومربا ، حبوبات،کیک،کلوچه، انواع...
  • صبحانه در رستو ران ها (18 شهریور 1386 22:27)
    بعضی ر ستوران ها بیشتر وقت خود را صرف صبحانه می کنند و در لیست غذاهای خود، غذاهای مخصوصی را برای صبحانه قرار می دهند. کافی شاپ ها، هتل ها، رستوران قطارها و مکان هایی که غذاهایی که سریع آماده می شوند را می فروشند از جمله این مکان ها محسوب می شوند . خیلی کم پیش می آید که کسی صبحانه را نوعی وعده غذایی تفننی به حساب آورد...
  • باز هم در وصف صبحانه (18 شهریور 1386 22:26)
    ازاین به بعد صبحانه شما به نرمی یک نسیم دچار تغییر خواهد شد و این تغییر آنقدر مختصر است که به حساب نخواهد آمد . تا ظهر می توانید تا آنجا که دوست دارید و می توانید میوه و آبمیوه تازه بخورید. این عمل باعث می شود که در طی مدت عملکرد چرخه پاکسازی در بدن شما و تمام انرژی بدن صرف این فرآیند شود، چرا که همانطور که گفتیم هضم...
  • صبحانه ونوشیدنی (18 شهریور 1386 22:25)
    یکی از نوشیدنی های معروف صبحانه، شیر کاکائوی داغ می باشد که یا با اضافه نمودن پودرکاکائو وشکر به شیر داغ تهیه شده و یا با مخلوط کردن تکه شکلاتهای خرد شده با شیر، تهیه می گردد. شیر کاکائو معمولاً از خود شیر غلیظ تر است . در کشور کره، وعده صبحانه با وعده های دیگر هیچ تفاوتی در مواد استفاده شده ندارد. کره « ماده غذایی»...
  • صبحانه - Breakfast (13 شهریور 1386 19:35)
    صبحانه کودک تایک سالگی نسبتا ساده است وروی سریال تاکید می شود.مناسبترین آنهاسریال برنج،جو،چاودار وارزن است.برای رقیق کردن سریال می توان ازشیرمادر، شیرخشک،شیرگاو ویاآبمیوه استفاده کرد.علاوه برآن می توانید ازموزله شده ،برشهای سیب بخارپز،یاپوره میوه هایی مثل گلابی تازه،هلویازردآلو(همه بصورت پخته)به طفل بدهید.اگربه...
( تعداد کل: 11768 )
صفحه قبلی    1       ...       382       383       384       385       386       ...       393    صفحه بعدی