گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند
گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

مطالب علمی و پژوهشی در زمینه ورزش

سویا، خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می‌دهد ‪

بنا به گفته یکی از متخصصین بیماری‌های داخلی: مصرف سویا، خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می‌دهد.

در تمام طول عمر،سلول‌های بدن ازجمله سلول‌های استخوانی جایگزین می‌شوند و از نظر علمی ثابت شده است که با خوردن خوراکی‌های گیاهی همچون سویا از ابتلا به پوکی استخوان پیشگیری می‌شود.

وی اظهار داشت: اما مصرف خوراکی‌های تنش زا همچون شکر و مواد خوراکی قنددار مانند نوشابه‌ها و شیرینی‌های غیر طبیعی، میزان جذب کلسیم را کاهش داده و مانع جذب کلسیم در روده و ورود آن به خون می‌شوند و به همین دلیل پوکی استخوان را تسریع می‌کند.

وی افزود: تامین مقداری از پروتئین مورد نیاز از سویا و یا خوردن سویا، در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های شریانی بسیار موثر است.

مصرف سویا حتی در بهبودی رگ‌های ناسالم نیز تاثیر می‌بخشد و از این طریق خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته قلبی را کاهش می‌دهد.

مصرف سویا به مبتلایان به‌بیماری دیابت نیز، به دلیل آن که تا حدی میزان انسولین خون آن‌ها را تنظیم کرده و تحت کنترل نگه می‌دارد، توصیه می‌شود.

دانه سویا، سرشار از هورمون بوده و می تواند مقدار استروژن طبیعی را در زنان در دوره یائسگی تعدیل می‌کند.

باید اشاره نمود که نحوه پخت سویا نیز مهم است به طوری که برای پخت سویا باید از حرارت دادن آن به مدت زیاد پرهیز کرد و در مواردی که با سایر غذاها مصرف می‌شود، بهتر است که در دقایق آخر پخته شدن مواد غذایی، به آن اضافه شود تا حرارت کمتری را در مدت زمان کمتری ببیند.

پخت سویا، در حرارت زیاد و مدت زمان زیاد سبب می‌شود که از مواد مفید شفابخش سویا کاسته و مقداری از آن از بین برود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد