گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند
گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

مطالب علمی و پژوهشی در زمینه ورزش

فـسفـر

فسفر

نحوه مصرف

اگر زیر 24 سال سن دارید و یا اینکه حامله یا شیرده هستید روزانه به 1200 میلی گرم فسفر نیاز دارید. برای افراد دیگر حد مجاز توصیه شدة روزانه CRDA، 800 میلی گرم است. چون اغلب نیاز بدن به فسفر از طریق رژیم غذایی تأمین میشود، جای هیچ گونه نگرانی در مورد مصرف مکمل های فسفر وجود ندارد. مسئله مهمتر این است که شما بر روی غذایی که می خورید دقت کنید تا تعادل مناسبی از کلسیم و فسفر در رژیم غذایی شما وجود داشته باشد. کم کردن گوشت و جایگزین کردن با نوشابه های سبک می تواند عدم تعادل بین کلسیم و فسفر را اصلاح کند. در همین زمان شما باید دقت کنید که کلسیم کافی مورد نیاز بدن را در رژیم غذایی جای دهید که اغلب کار مشکلی است.
موارد احتیاط

مصرف روزانه بیش از 1 گرم فسفر می تواند باعث مسمومیت شود. مصرف زیاد فسفر می تواند منجر به اسهال و کلسیفیکاسیون (سخت شدن) اعضا و بافت نرم شده و توانایی جذب آهن، کلسیم، منیزیوم و روی را توسط بدن کاهش دهد. اگر شما ورزشکار هستید و از مکمل های حاوی فسفات استفاده می کنید، باید دقت کنید که از این مکمل ها فقط باید به صورت گاه گاهی استفاده کنید.

 متخصصین تغذیه یک میزان مساوی از کلسیم و فسفر را در رژیم غذایی توصیه می کنند، اما رژیم غذایی تیپیک آمریکایی حاوی کلسیم کم و فسفر زیاد (میزان فسفر 2 تا 4 برابر کلسیم) است. علت این امر بسیار ساده است. گوشت قرمز و مرغ و بوقلمون حاوی فسفر به میزان 10 تا 20 برابر میزان کلسیم آن است، و آشامیدنی های حاوی کربنات مانند "کولا" حدود 500 میلی گرم فسفر در هر بار مصرف دارد.

 وقتی در سیستم شما فسفر بیشتر از کلسیم باشد، بدن کلسیم ذخیره شده داخل استخوانها را برداشت می کند تا عملکر طبیعی بدن انجام شود. این امر منجر به کاهش تودة استخوانی و در نتیجه شکنندگی استخوان و یا مشکلات لثه و دندانها میشود. پایین بودن نسبت کلسیم به فسفر همچنین باعث افزایش خطر فشار خون بالا و سرطان کولورکتال میشود.

 یک تعادل مناسب بین کلسیم و فسفر رژیم غذایی می تواند باعث کاهش استرس، کاهش خطر پوکی استخوان و بهبود علایم آرتروز و دیگر مشکلاتی شود که مرتبط با توانایی بدن در استفاده از کلسیم است.

تداخل های احتمالی

موارد زیر می تواند به کمبود فسفر کمک کند:

 * آلبومین شامل آنتاسید

*آهن   

* منیزیوم

* ناکافی بودن ویتامین «دی»

برای اطلاعات بیشتر در مورد فسفر با پزشک معالج مشورت کنید.

نحوه مصرف

اگر زیر 24 سال سن دارید و یا اینکه حامله یا شیرده هستید روزانه به 1200 میلی گرم فسفر نیاز دارید. برای افراد دیگر حد مجاز توصیه شدة روزانه CRDA، 800 میلی گرم است. چون اغلب نیاز بدن به فسفر از طریق رژیم غذایی تأمین میشود، جای هیچ گونه نگرانی در مورد مصرف مکمل های فسفر وجود ندارد. مسئله مهمتر این است که شما بر روی غذایی که می خورید دقت کنید تا تعادل مناسبی از کلسیم و فسفر در رژیم غذایی شما وجود داشته باشد. کم کردن گوشت و جایگزین کردن با نوشابه های سبک می تواند عدم تعادل بین کلسیم و فسفر را اصلاح کند. در همین زمان شما باید دقت کنید که کلسیم کافی مورد نیاز بدن را در رژیم غذایی جای دهید که اغلب کار مشکلی است.
موارد احتیاط

مصرف روزانه بیش از 1 گرم فسفر می تواند باعث مسمومیت شود. مصرف زیاد فسفر می تواند منجر به اسهال و کلسیفیکاسیون (سخت شدن) اعضا و بافت نرم شده و توانایی جذب آهن، کلسیم، منیزیوم و روی را توسط بدن کاهش دهد. اگر شما ورزشکار هستید و از مکمل های حاوی فسفات استفاده می کنید، باید دقت کنید که از این مکمل ها فقط باید به صورت گاه گاهی استفاده کنید.

متخصصین تغذیه یک میزان مساوی از کلسیم و فسفر را در رژیم غذایی توصیه می کنند، اما رژیم غذایی تیپیک آمریکایی حاوی کلسیم کم و فسفر زیاد (میزان فسفر 2 تا 4 برابر کلسیم) است. علت این امر بسیار ساده است. گوشت قرمز و مرغ و بوقلمون حاوی فسفر به میزان 10 تا 20 برابر میزان کلسیم آن است، و آشامیدنی های حاوی کربنات مانند "کولا" حدود 500 میلی گرم فسفر در هر بار مصرف دارد.

 وقتی در سیستم شما فسفر بیشتر از کلسیم باشد، بدن کلسیم ذخیره شده داخل استخوانها را برداشت می کند تا عملکر طبیعی بدن انجام شود. این امر منجر به کاهش تودة استخوانی و در نتیجه شکنندگی استخوان و یا مشکلات لثه و دندانها میشود. پایین بودن نسبت کلسیم به فسفر همچنین باعث افزایش خطر فشار خون بالا و سرطان کولورکتال میشود.

 یک تعادل مناسب بین کلسیم و فسفر رژیم غذایی می تواند باعث کاهش استرس، کاهش خطر پوکی استخوان و بهبود علایم آرتروز و دیگر مشکلاتی شود که مرتبط با توانایی بدن در استفاده از کلسیم است.

تداخل های احتمالی

موارد زیر می تواند به کمبود فسفر کمک کند:

 * آلبومین شامل آنتاسید

* آهن

* منیزیوم

* ناکافی بودن ویتامین «دی»

برای اطلاعات بیشتر در مورد فسفر با پزشک معالج مشورت کنید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد