گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند
گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

مطالب علمی و پژوهشی در زمینه ورزش

غذا به عنوان یک منبع آمینواسید

ارزش نهایی یک پروتئین غذایی برای بدن ، در ترکیب آمینواسیدهای ان نهفته است . در واقع آمینواسیدها ، یک ماده غذایی هستند . اکثر غذاهایی که معمولا به عنوان پروتئین شناخته شده اند، غذاهای سرشار از پروتئین نام دارند و ارزش غذایی آنها در ترکیب آمینواسید پروتئین های مختلف آنها نهفته است . برخی از غذاها مانند ژلاتین فقط یک نوع پروتئنی دارند .

اما بیشتر غذاها دارای بیش از یک نوع پروتئنی هستند ، مثلا گوشت دارای پروتئین های هموگلوبین ، میوگلوبین ، الاستین و کلاژن است و در شیر نیز پروتئین های کازیین و لاکتوآلبومین دیده می شود .

گیاهان با گرفتن نیتروژن از خاک و شرکت دادن آن در مولکول آمینواسید و مولکول پروتئین، می توانند آنرا سنتز کنند . باکتریها از نیتروژن اتمسفر استفاده می نمایند ولی حیوانات برای انجام این کار یا باید به آمینواسیدهایی که گیاهان می سازند متکی باشد ، یا به پروتئین هایی که بوسیله حیوانات گیاهخوار ساخته می شود .

البته آمینواسیدهایی که توسط باکتریهای مجرای گوارش آنها سنتز می شوند نیز در انجام این امر موثرند .

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد