گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند
گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

مطالب علمی و پژوهشی در زمینه ورزش

کنترل چربی وقند خون بامصرف نان سبوس دار

برای پیشگیری از چاقی می توان نان های سبوس دار همچون سنگک، تافتون و جو مصرف کرد.
به گزارش ایسنا، استفاده از این نان ها برای کنترل میزان چربی های خون، قند خون و فشار خون بسیار موثر است. نان های سبوس دار مقادیری فیبر، ویتامین پ، منیزیم، آنتی اکسیدان ها و استروژن های گیاهی دارند.بررسی های این طرح نشان می دهد مردم غلات سبوس دار را کم مصرف می کنند.
در این طرح مشخص شد که مردم بیشتر از غلات سفید و تصفیه شده (حدود 201 گرم در روز) و کمتر از غلات کامل (حدود 93 گرم در روز) استفاده می کنند.
براساس همین مطالعه شیوع عوامل متابولیکی (پرفشاری خون، بالا بودن سطح چربی خون، چاقی شکمی، بالا بودن قند ناشتای خون ) در افرادی که غلات کامل و سبوس دار کمتری دریافت می کردند بیشتر است.
با افزایش دریافت نان های سبوس دار کاهش معنی داری در خطر ابتلا به بالا بودن سطح " تری گلیسیرین"، پرفشاری خون و سندرم متابولیک مشاهده شد. این یافته ها نشان می دهد مصرف زیاد نان های سفید و بدون سبوس با عوامل خطر بیماری های قلبی - عروقی همراه است. با توجه به اینکه عوامل ژنتیکی، متابولیکی و محیطی در بروز اختلالات چربی خون نقش دارند، استفاده از نان های سبوس دار در رژیم غذایی در پیشگیری از این بیماری موثر است .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد