مصرف گیاه یونجه با کاهش چربی های زیانبار خون و جلوگیری از تشکیل پلاک های چربی در رگ های خونی از تصلب شرائین پیشگیری می کند. به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، مصرف گیاه یونجه باعث کاهش کلسترول تام ، کلسترول زیانبار یا در اصطلاح کلسترول LDL و تری گلیسیرید خون و افزایش درخور توجه کلسترول سودمند یا در اصطلاح کلسترول HDL خون می شود. این بررسی همچنین نشان می دهد: با مصرف یونجه، تشکیل پلاک های چربی در سرخرگ آئورت که بزرگترین سرخرگ بدن است و رگ های خون رسان قلب کاهش می یابد. به گفته پژوهشگران; با توجه به این بررسی، مصرف گیاه یونجه با جلوگیری از پیدایش و پیشرفت پلاک های چربی در رگ ها در پیشگیری از تصلب شرائین سودمند است. لازم به ذکر است، بیماری های قلبی عروقی علت اصلی مرگ و میر در بیشتر کشورهای جهان است و رژیم غذایی دارای فیتواستروژن ها مانند یونجه در پیشگیری و درمان این بیماری ها سودمند است.