گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند
گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

مطالب علمی و پژوهشی در زمینه ورزش

پختن زیاد گوشت مُضر است

پختن گوشت

پژوهشگران ادعا می ‌کنند گوشتی که زیاد پخته شده باشد خطر ابتلا به سرطان مثانه را تشدید می ‌کند.

 

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، نتایج یک تحقیق جدید نشان داده است، خوردن مکرر گوشت، به ویژه گوشتی که در دمای بالا، زیاد پخته شده باشد، احتمال ابتلا به این سرطان را افزایش می ‌دهد.

 

 

جی لین متخصص و استادیار دپارتمان اپیدمیولوژی اندرسون در آمریکا در این باره خاطر نشان کرد: این تحقیقات به خوبی نشان داده است که پختن زیاد گوشت در حرارت زیاد سبب تولید ترکیبات سرطان زایی موسوم به HCA ها (Heterocyclic Amines ) می ‌شود.

 

وی می‌ گوید؛ ما در این مطالعات بررسی کردیم که مصرف گوشت چه تاثیری می‌ تواند روی خطر ابتلا به سرطان مثانه داشته باشد و تفاوت های ژنتیکی چه نقشی در این زمینه ایفا می‌ کنند.

 

پختن گوشت

محققان تاکید می ‌کنند که ترکیبات سرطان زای HCA زمانی شکل می‌ گیرند که گوشت ‌های ماهیچه‌ ای مثل گوشت لخم گوساله، ‌مرغ و ماهی روی حرارت بالا طبخ شوند. این ترکیبات در اثر تعامل بین اسیدهای آمینه که اساس تشکیل پروتئین ‌ها هستند، ‌تولید می ‌شوند.

 

در مطالعات قبلی نیز 17 نوع HCA شناسایی شده است که ممکن است در بروز سرطان نقش داشته باشند.

 

این پژوهش طی یک دوره 12 ساله و روی 884 بیمار مبتلا به سرطان مثانه و 878 فرد سالم انجام گرفته است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد